DANCE WORLD CUP 2017 OFFENBURG

Dance World Cup е световен конкурс по танци за деца и юноши до 25 год. Конкурсът се организира от DWC Limited, неправителствена организация, регистрирана под номер 103706 в Джърси, Нормандски острови. DWC Limited си кооперира с асоциации, организации и танцови състави по цял свят за организирането на местни квалификационни конкурси както и за провеждането на големият световен финал по танцово изкуство – Dance World Cup.

Всяка година Dance World Cup се провежда в различна държава по света. Конкурсът се предава на живо онлайн и изминалото състезание е гледано от над 350 000 души онлайн. Участниците се журират от световно признати специалисти в танцовото изкуство.

На световните финали всяка година се класират участници, преминали успешно регионални квалификации по държави, така че всяка година в СВЕТОВНАТА КУПА ПО ТАНЦИ участват над 12 000 участници от 38 държави от цял свят.

DANCE WORLD CUP е най-големият и посещаван танцов конкурс с множество състезателни танцови стилове, между които класически балет, модерен балет, джаз и шоу-денс, хип-хоп, характерни и народни танци, мюзикъл, степ и други. За да може танцьор/група да участва в световния конкурс, той трябва да е минал през местни квалификации в неговата държава и да се е класирал между 1-во и 3-то място в съответната възрастова категория и танцов стил.

Българският квалификационен конкурс по танци се проведе за 5 поредна година на 18-19 март 2017 год. в Дом на културата „Борис Христов“, гр. Пловдив. Участие взеха едни от най-добрите танцови школи от цялата страна и както всяка година на нашите квалификации присъства лично директорът на Световната купа, Джон Гримшоу, както и международни специалисти по танцово изкуство като жури.

Подкрепяният от Ротари Клуб София Витоша български отбор по MTV Street Dance на „Денс Академи“ за първи път спечели правото да представя България на международна сцена в това престижно състезание, което се проведе на 26 Юни 2017г. в Германия, гр. Офенбург. Състезателките успяха да се класират на 6-то място, с което влязоха във финалната шестица и представиха по изключително достоен начин страната ни между 38 държави.

Целият екип на „Денс Академи“ благодари на Ротари Клуб София Витоша за оказаната подкрепа в това толкова важно за тях и за България участие.