Нели Ташкова

Здравейте,
Казвам се Нели Ташкова, родена на 13 май в гр.Варна и израснала в гр.Балчик.
Усетих своето желание да се занимавам с танци още когато бях в детската градина. Помня, тогава ни учеха да правим виенски колела и мостове. Макар и малка, амбицията в мен беше голяма, за това в първи клас се записах в балетна формация „ДАНС“ под крилото на Евгения Добрева. Танците с всяка година ставаха все по-неразделна част от моя живот. Привикнах към тренировките и груповата сплотеност и толерантност.

Танцувала съм балет, характерни, модерни и съвременни танци. Явявала съм се на много и различни конкурси, както и на международни фестивали в Турция, Хърватска и Италия.

Редом с танците, ходих и на уроци по пиано. С течение на обстоятелствата, бях поставена пред дилема от кое да се лиша. Беше трудно решение, но след като го взех, нито за секунда не съм съжалила, защото танците за мен са начин на живот и изразяване на човешките емоции. Така до завършването ми в XII клас, нито за момент не съм прекъсвала своето танцово обучение.
След като толкова години танцовото ми развитие е било приоритет за мен, беше повече от ясно, че няма да остане просто едно детско забавление. Затова реших да следвам специалността „Театър“ в Нов Български Университет със специализация „Танцов театър“. Несъмнено факта, че мога да преследвам мечтата си ме прави безумно щастлива!

Обичам да танцувам и да се развивам. Като човек на изкуството, бих желала да въздействам и да предам своята страст на всеки, който влезе в залата заедно с мен. Очакват Ви полезни знания и много танци! Всеки час ще бъде запомнящ се, изпратен с усмивка и с нетърпение за следващият!