Съвременен танц / Contemporary

Съвременен танц или още Contemporary е понятие в танцовото изкуство, с което се означава съчетанието от различни стилове и техники. Той е естествено продължение на класическия танц, но представен под една нова, различна форма, която олицетворява свободата на движението, духа и тялото. Основната му характеристика е гъвкавост във всяко едно отношение и голямо поле за изява.

Съвременният танц означава да излезнеш от ограниченията на кутията, да дадеш свобода на тялото си и да преоткриеш един прекрасен вътрешен свят чрез движенията. Използваме съвременният танц, за да изучим, разберем и изкажем емоциите си, както и за да успеем да изградим правилно положение на тялото спрямо пространството. Този стил е идеален за психо-физична тренировка и за усилване на сетивността и креативността. 

Съвременният танц ни учи, че за тялото, енергията и духът не съществуват граници. Използвайки четирите му основни техники, учим различни начини за движение на тялото, фокусирайки се върху дишането, правилното държание на тялото и излизането от рамката на ежедневито. Всичкото това става по приятен и релаксиращ начин чрез групови игри и дейности.

Ако и вие искате да се забавлявате, да танцувате и да се запознаете с нови другарчета, докато едновременно развивате една по-креативна и по-емоционално интелигентна версия на себе си, ще се радваме да се видим на уроците по съвременен танц. 

Ела и бъди себе си!