Виктор Петков

Привет,
Моето име е Виктор и съм инструктор по Латино танци в Танцово Училище Dance Academy.
Роден съм и отраснал в град София. Завършил съм  „Застрахователно и осигурително дело“ в НФСГ (Национална финансово-стопанска гимназия) София, след което започнах обучението си в Национална Спортна Академия, със специалност треньор по Спортни танци.

radmila-i-viktor-tancova

Вече 14 години, не спирам да преоткривам магията на танца – предавайки наученото през годините, тренирайки усъвършенстване на собствените умения и състезавайки се с едни от най-добрите танцови двойки в страната и чужбина, на множество национални и международни танцови подиуми. За мен танцът е великолепно изкуство, но и спорт, който поставя на изпитания тялото, както физически, така и психически; перфектно съчетание между физическа сила и издръжливост, и красота, с една дума – съвършенство! В танца откривам съвършена възможност за цялостно себеизразяване, нещо, което обичам да правя – да изразявам себе си, като артист.

Започнал съм танцовата си кариера, малко след като съм се научил да чета и пиша – в 1-ви клас, във вече несъществуващия Клуб по Спортни танци „Мечта“ 97. От многото деца, които се насочихме към танците в училище, аз бях от малкото, които видяха нещо повече от кратко забавление, а когато след 4 години излязох на първото си официално национално състезание по спортни танци разбрах, че танците са това, с което искам да се занимавам и занапред. Освен да танцувам обичам, да рисувам, свиря на китара и пиано.

Ако желаете и вие да се докоснете до тази преизпълваща емоция, заповядайте да се запознаем в залата на Dance Academy с чифт удобни обувки и много добро настроение. В случай, че ви липсва вдъхновение, не забравяйте думите на Айнщайн: „Танцьорите са атлетите на Господ“.