Стефан Витанов

Здравейте,
Казвам се Стефан Витанов и преподавам Български Народни Танци в танцово училище Dance Academy Sofia от 7 години. След всичките тези години, и благодарение на прекрасните ми ученици, успях да формирам група по Сценични фолкролни танци, с която представяме Dance Academy на различни фолклорни фестивали.

Stefan_Vitanov_narodni_1

Бил съм танцьор в ансамбъл „Медена питка“ в 144 СОУ „Народни будители“, където започнах да танцувам Български Народни Танци. През 2007г. завърших „Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство“ – Пловдив със специалност „Българска народна хореография“ с професионална квалификация хореограф-педагог. През 2010г. завърших магистратура същата специалност с квалификация хореограф-режисьор.

Stefan_Vitanov_narodni_2

Бил съм танцьор в Студентски танцов ансамбъл „Зорница“, щатния танцов състав на Академията за музикално и танцово изкуство и формация „Етноритъм“. Работил съм като хореограф с Пловдивския балет за спектакъла „На реката“, с професионална формация „Етноритъм“, танци от репертоара на щатния танцов състав към Академията за музикално и танцово изкуство – Пловдив и детски фолклорен ансамбъл „Пъстра китка“. Поставял съм хореография в шоуто на представителния духов оркестър на ВВС – гр. Пловдив. Носител съм на Наградата на ректора на АМТИИ за хореография през 2004г. с танца „Надиграване“. Хореограф съм и на пиесата „Драскотини от дъжда“ на Драматичен Театър „Йордан Йовков“ в гр. Добрич с режисьор Атанас Ганев. Хореограф съм на формация „Нашенци“, „Глагорци“ и „Еремия“ и основен хореограф на народните танци в реалити шоуто VIP DANCE. Участвал съм с мои постановки и в предаванията BIG BROTHER-FAMILY, BAILANDO, MUSIC IDOL, „България търси талант“ и др. Хореограф и на номинирания за три награди „ИКАР“ спектакъл „ВГРАЖДАНЕ“ на Държавен куклен театър – Пловдив с режисьор Веселка Кунчева.