История

Танцово училище Dance Academy е създадено в началото на 2009г., след преминаване по телевизионните екрани на един от най-успешните танцови реалити формата Dancing Stars.

Още в началото на проекта целта е да се популяризират танците и да се наложат като начин на забавление и разтоварване. Да им се вдъхне един нов имидж разкриващ красотата и богатството на различните видове танци.

Първото танцово училище с напълно нова визия и концепция стартира в началото на 2009г. разположено на партерният етаж на зала Фестивална, отваря врати с три модерни танцови зали, напълно оборудвани съблекални, танцов магазин и кафе-зона с приятна отпускаща обстановка за всички ученици и гости.

Абсолютно новата визия в танцовото обучение на Dance Academy привлича и едни от най-добрите и известни хореографи във всички стилове, които са се наложили като атрактивни и интересни. Наше удоволствие е да работим през годините с имена като Маша Илиева, Бианка Панова, Милен Данков, Димитър Божилов-Мако, Боряна Сейчанова, Електрик форс, както и голяма част от професионалните танцьори в танцовите формати – Трендафил Сърмов, Атанас Месечков, Яна Акимова, Кремена Илиева и много други.

Благодарение на добрата екипна работа и усилията на всеки един от нашите колеги към края на 2013г. Dance Academy реализира своят втори танцов център намиращ се на бул. България 73. В атмосферата на приветлив уют ние предлагаме своите услуги на всички намиращи се в тази част на града.

След няколко години усилен труд можем да се похвалим с много осъществени проекти и партньорства, между които са:
– участия в телевизионните предавания Dancing Stars, Bailando, Vip Dance, Music Idol.
– благотворителни балове съвместно с Фондация „За нашите деца“” – „ Приказен танц” с изцяло разработена концепция от Dance Academy и „Вечер на добродетелите“.
– фестивал за български фолклорни танци „Хоро в София“ – реализиран пет поредни години.
– за първи път в България е създаден и разпространен на пазара самоучител по танци на десет вида танци съвместно с в. „Труд“.
– организиране на първите Флаш Моб изпълнения в София.
– ежегодно организиране на Open Day – дни на отворените врати в залите на академията.

От името на екипа на Dance Academy ви благодарим, че сте с нас, което ни дава допълнително сила и енергия да продължаваме да работим за вашето добро настроение и здраве, докосвайки се до магията наречена танц!