Трендафил Сърмов – Фил

Здравейте,
казвам се Трендафил Сърмов, но за по-кратко ме наричат Фил. Роден съм през 1981г. в град Бургас, където уча и се занимавам с танци.
В образованието си съм постигнал дипломата за магистър Инженер химик в „ХТИ Бургас“, магистър по Бизнес Администрация на „Нов Български университет – София“, както и образованието ми от Национална Спортна Академия „Васил Левски“ със специалност Треньор по спортни танци.

Fil_latino

Танцовият ми живот не мога да събера в няколко реда…
Когато бях на 10 години родителите ми ме заведоха в танцовата зала на Клуб по спортни танци „Бургас 1975“, където попаднах в един различен и вълнуващ свят за мен, в свят на красота, емоция и много приятели. Това бяха танците през моите очи за всичките години, в които бях състезател, а те са около 20. Тренирайки в най-добрия клуб в страната, разбира се ми донесе и многобройни отличия: Шампион на България, Вицешампион на България – 4 пъти, носител на купа България – няколко пъти, Носител на ордена Златния пробив (присъжда се за заслуги в спорта от министъра на спорта), успял съм да достигна до ТОП 50 в света като участник в няколко Световни и Европейски първенства, участвал съм на Worl Games – Germany. Участвал съм в много, много международни турнири в страната и чужбина, от които съм печелил призови места.

Някъде в годините започнах и да преподавам. В началото заниманията ми бяха основно с деца в състезателни двойки. Постепенно продължих и с по-големи двойки, като в определен момент започнах да се занимавам и с непрофесионални танцьори – Любители.

През 2007г. създадох първата Танцова Академия в Бургас, която предлагаше обучение по танци за любители от различни възрасти. Няколко години по-късно открихме и Dance Academy Sofia по време на участието ми в първият телевизионен танцов формат Dancing Stars. Подобни участия в танцови формати последваха и след това с още няколко издания на Dancing Stars, Vip Dance, Baillando, Music Idol. Това са най-хубавите години в нашият живот, както и много телевизионни предавания, в които сме демонстрирали уменията си. Опита, който натрупах в обучение на любители деца и възрастни предавам ежедневно на всичките си ученици, които са проявили желание да се докоснат до магията наречена танц.

И както бе казал Фридрих Ницше: „Трябва да считаме всеки ден, в който не сме танцували поне веднъж, за изгубен.“
Ако не искаш да губиш и твоите дни, аз те очаквам. Не се колебай да си подариш емоция!